VVD fractie stelt vragen over persbericht Stadspas

In de Raad van 25 juni zijn door Aarti Soerdjbalie vragen gesteld over het persbericht van het College over de nieuwe Stadspas. In dit persbericht wordt sterk de indruk gewekt dat inwoners vanaf 1 januari 2016 gebruik kunnen maken van een nieuwe stadspas, de zogenaamde N-Pas, en hiermee gratis gebruik kunnen maken (of korting kunnen krijgen op) van voorzieningen op het gebied sport en cultuur in onze stad.

De VVD fractie is van mening dat hier pas communicatie naar de inwoners kan worden gedaan als de Raad heeft vastgesteld welke faciliteiten de Stadspas biedt. Door hier nu al een voorschot op te nemen vindt de VVD fractie dat het College onterecht verwachtingen wekt bij de inwoners en een voorschot neemt op het besluit van de Raad op dit gebied. De verantwoordelijk wethouder, dhr. Stekelenburg, gaf in zijn antwoord aan dat de intentie van het persbericht niet meer was dan het melden dat de nieuwe Stadspas er aankomt en binnen welke kaders deze ontwikkeld gaat worden. Het voorstel van het College wordt in september in  de commissie Samenleving behandeld.

De VVD fractie concludeert dat de inhoud van het persbericht niet strookt met de intentie die het College had in deze en zal communicatie vanuit het College op de voet volgen.