Wat gaat er gebeuren met Rijnhuizen, Parkhout en Zandveld?

Donderdag 28 april heeft de VVD met een ruime meerderheid in de raad voor de plannen gestemd om het sportpark in Parkhout een flinke facelift te geven. De hockeyvereniging MHCN gaat op termijn verhuizen naar dit Sportpark. "Hierdoor komt een mooie locatie vrij op Rijnhuizen om ruime woningen te bouwen in een groene omgeving", aldus Henk Jan Schat

Door het investeren van de gemeente in Rijnhuizen moet de verdere transitie van kantoren naar woningen een verdere ontwikkeling doormaken. Rijnhuizen is nog een van de weinige locatie in Nieuwegein waar woningbouw mogelijk is door bestaande bebouwing om te vormen tot woningen.

Om aan woningbehoefte van ouderen en om de financiering van het opknappen van het sportpark mogelijk te maken komt aan het Helmkruid op het parkeerterrein naast de tramhalte een appartementencomplex voor ouderen. Het parkeerterrein krijgt daarmee voor een deel een andere bestemming. Het gebied krijgt daardoor een beter aanzien wat de veiligheid verhoogd.

Schat: "De VVD is van mening dat er een zorgvuldig participatietraject voor de plannen is doorlopen en is tevreden met de uitkomst hiervan. Tijdens de raadsvergadering hebben we daarom wel aangegeven dat het participatieproces ins stand moet worden gehouden". Wethouder Hans Adriani heeft aangeven dit te zullen blijven doen.