Mark Snoeren benoemd als lijsttrekker VVD Nieuwegein

Mark Snoeren (43) is woensdag 27 september jl. door de leden van de VVD Nieuwegein unaniem gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De benoeming was op voordracht van het bestuur.

“Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Mark het VVD geluid in de verkiezingscampagne in Nieuwegein goed naar voren zal brengen, aldus Henk van Vliet", voorzitter VVD Nieuwegein. “Hij heeft dat als fractievoorzitter al laten zien en heeft daarbij ook resultaten weten te bereiken. Verder is hij erg betrokken bij Nieuwegein. We zijn blij dat hij deze rol wil oppakken.”

Mark Snoeren is sinds 2010 raadslid in Nieuwegein en in 2014 benoemd tot fractievoorzitter. Naast zijn raadslidmaatschap is hij presidium lid en voorzitter van de commissie Algemene bestuurszaken en tevens actief als reserveofficier van de Koninklijke Marechaussee. Mark Snoeren is Senior Strategisch Adviseur bij TenneT TSO en woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in de wijk Blokhoeve. “Ik ben vereerd met de benoeming en heb er erg veel zin in. Nieuwegein is een prachtige stad met zeer veel potentie daar blijf ik graag aan werken. Ik heb me de afgelopen jaren onder andere ingezet voor veiligheid zoals meer toezicht/handhaving en een lik-op-stuk beleid, maar ook voor meer werkgelegenheid en bereikbaarheid. Maar er zijn nog voldoende uitdagingen zoals de netheid van de stad, de bereikbaarheid en de fikse woonopgave. Ik wil me blijven inzetten voor Nieuwegein en zo een nog mooiere stad achterlaten voor mijn kinderen“, aldus een enthousiaste Snoeren over zijn lijsttrekkerschap. 

De VVD Nieuwegein zal eind november de rest van de kandidatenlijst voor de gemeenteraad bekend maken en hun verkiezingsprogramma presenteren. Op die kandidatenlijst zal ook de lijstrekker bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen Johan Gadella, wethouder namens de VVD in het college van B&W, op een goede positie zijn terug te vinden.