We doen het samen

We bundelen onze krachten en werken met plezier samen om de problemen op te lossen in onze eigen straat, buurt of wijk. Daarom vinden we het belangrijk dat de gemeente slimme en creatieve initiatieven van inwoners en ondernemers aanmoedigt. En bij belangrijke besluiten worden onze inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken.

  • Het enthousiasme van de samenleving benutten we zoveel mogelijk. De grondhouding daarbij is: hoe kan het verantwoord wel!

  • Maatschappelijke initiatieven die bijdragen aan een betere stad worden gestimuleerd. Het overnemen van een overheidstaak kan daarbij tot de mogelijkheden behoren. Dat moet wel verantwoord en zorgvuldig gebeuren. Continuïteit, breed draagvlak, aanspreekbaarheid en beschikbaarheid zijn daarbij punten van aandacht.

  • Wij vinden inwonerparticipatie belangrijk bij alle ontwikkelingen in de eigen leefomgeving. Dit varieert van informeren tot aan meebeslissen. Inwonerparticipatie is voor ons geen doel op zich maar een middel om de inwoner intensiever te betrekken bij de totstandkoming en uitvoering van gemeentelijk beleid.