Ruro gereedschappen vestigt zich op het Klooster

" Bedrijventerrein komt goed in beweging" Afgelopen tijd (met name vorige week) stond in het teken van grondverkopen op Bedrijvenpark Het Klooster. In korte tijd werden 4 kavels verkocht. Kloosterparking, een samenwerkingsverband van AH vervoerders, ontwikkelt een opstelterrein icm met een LNG tankstation. LNG maakt vrachtverkeer aanzienlijk schoner. Het Klooster loopt daarmee voorop. AH-Xpo nam het nieuwe verscentrum in gebruik.

Ook het regionale bedrijfsleven heeft zijn weg gevonden naar Het Klooster. Ruro gereedschappen en een Meubelbedrijf verplaatsen hun activiteiten naar het Klooster. Eerder vestigde Hako bouw uit Montfoort zich hier. 

De Stichting Bedrijven Beveiliging Nieuwegein en G4S bezegelden een langjarige samenwerkingsovereenkomst(10 jr) in mijn aanwezigheid. Parkmanagement op het Klooster oa beveiliging wordt door hen uitgevoerd. Sas van Vreeswijk ( een Ned/Bel bouwcombi) is het project 3e sluiskolk Beatrixsluis&verbreding Lekkanaal voorlopig gegund. Deze werkzaamheden lopen deels parallel met onze werkzaamheden vwb bouwrijp maken van Klooster-zuid. 

Na een conjunctureel lastige periode is er nu volop beweging in het Klooster. Panden worden in gebruik genomen, grond verkocht, geïnteresseerden maken plannen en infra wordt aangelegd. Ligging, bereikbaarheid, gemeentelijke slagvaardigheid en groeimogelijkheden zorgen voor een prima vestigingsklimaat.