Bezoek van staatssecretaris Tamara van Ark aan Nieuwegein

Gisteravond bracht staatssecretaris Tamara van Ark, Sociale zaken en Werkgelegenheid, een bezoek aan Nieuwegein bij Sport- en Evenementencomplex Merwestein in het kader van de Provinciale Verkiezingen.

Thema van de avond was het in ‘beweging’ krijgen van mensen. De avond werd geopend door gastvrouw en kandidate voor de Provinciale Staten voor de VVD op plek 21, Stephanie de Wildt. 

Vervolgens deelden Cees van Rootselaar, Bo Dijkhorst, Carolien van der Helm en Julie van Weelden, van SportID Nieuwegein hun succesverhalen met de staatssecretaris over hoe buurtcoaches een brug slaan tussen sport, zorg, welzijn en onderwijs. Met mooie voorbeelden over hoe kinderen van minima gezinnen aan het sporten gaan, hoe in samenwerking met WIL (Werk en Inkomen Lekstroom) mensen die ver van de arbeidsmarkt staan een ‘energieboost’ krijgen door te gaan sporten en hoe ouderen door ‘bewegen met plezier’ weer vitaal in het leven staan.

Sabrina van Eijk en Jan Joost Meijs van de gemeente Nieuwegein deelden hun ervaringen over het bieden van preventieve hulp bij het uitvallen arbeidsmarkt, onder andere over “Welzijn en bewegen op recept”, waarbij wordt gekeken waar  mensen weer energie van krijgen en over het in ‘eigen kracht’ staan van mensen door wijkgericht mensen samen te brengen. Wethouder Ellie Eggengoor sloot hier bij aan door te vertellen over het lokaal werkteam en de successen die behaald worden in de regionale samenwerking.

Buurtsportcoach Bo Dijkhorst van SportID Nieuwegein ontving tenslotte van de staatssecretaris een vaasje als echte 'doener'. Van Ark sloot af met woorden vol lof over de Nieuwegeinse aanpak: ‘Ik ben blij dat ik mooie, succesvolle voorbeelden op dit gebied als Nieuwegein ken, waar ik anderen weer naar kan verwijzen ter inspiratie.”